Политика за поверителност

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ПОЛЗВАНЕ НА ФАЙЛОВЕ „БИСКВИТКИ" (COOKIES) НА ОНЛАЙН МАГАЗИН BULGARIC.COM

Обща информация
Следващата информация дава опростен преглед на това, което се случва с вашите лични данни, когато посещавате нашия уебсайт. Лични данни са всички данни, с които Вие можете да бъдете идентифициран лично. Подробна информация по темата защитата на данните може да намерите в нашата декларация за поверителност на личните данни, посочена в този текст долу.

Събиране на данни на нашия уебсайт. Кой отговаря за събирането на данни на този уебсайт?
Обработката на данните в този сайт се осъществява от оператора на уебсайта. Данните му за контакт могат да бъдат намерени в идентификацията на този уебсайт.

Как събираме Вашите данни?
Вашите данни от една страна могат да бъдат събрани поради това, че Вие ни ги предоставяте за да обработим Вашата поръчка. Други данни се събират автоматично при посещение на уебсайта чрез нашите IT системи. Това са преди всичко технически данни (например интернет браузър, операционна система или час на заявката за страница). Събирането на тези данни е автоматично, веднага щом влезете в нашия уебсайт.

За какво използваме Вашите данни?
Част от данните се събират, за да осигурят доброто функциониране на уебсайта. Други данни могат да се използват за анализ на поведението на Вас като потребител. Други данни ще бъдат използвани за доставка на нарпавените от Вас поръчки.

Какви права имате относно данните си?
По всяко време имате право да получите безплатна информация за произхода, получателя и целта на съхранените лични данни. Освен това имате право и да изискате коригиране, блокиране или изтриване на тези данни. За тази цел и за допълнителни въпроси относно защитата на данните, можете да се свържете с нас по всяко време на посочения в идентификацията на този уебсайт адрес. Освен това имате право на обжалване пред компетентния надзорен орган.

Инструменти за анализ и инструменти на трети страни
Когато посещавате нашия уебсайт, поведението Ви в сърфирането може да бъде статистически оценено. Това се случва основно с "бисквитките" и с така наречените програми за анализ. Анализът на поведението Ви в сърфирането обикновено е анонимно; поведението при сърфиране не може да бъде проследено до Вас.
Можете да оспорите този анализ или да го предотвратите, като не използвате определени инструменти. Подробности можете да намерите в нашата декларация за поверителност на личните данни под заглавието "Модули и инструменти за анализ от трети страни".
Можете да оспорите този анализ. Ще Ви информираме за възможностите за възражение в тази декларация за поверителност на личните данни.

1. Общи насоки и задължителна информация

Защита на данните
Операторите на тези страници приемат много сериозно защитата на Вашите лични данни. Ние третираме вашите лични данни поверително и в съответствие със законовите разпоредби за защита на данните както и с тази политика за защита на данните.
Ако използвате този уебсайт, ще бъдат събрани различни лични данни. Личните данни са данни, с които Вие лично можете да бъдете идентифицирани. Тази Декларация за поверителност на личните данни обяснява каква информация събираме и за какво я използваме. Тя също така обяснява как и с каква цел това се случва.
Обръщаме Ви внимание, че предаването на данни през интернет (например при комуникация чрез електронна поща) може да има уязвимости в сигурността. Пълната защита на данните от достъп от трети страни не е възможна.

Относно службата, която носи отговорност
Отговорният отдел за обработка на данни на този уебсайт е:
Булгарик ООД
Управител: Илия Илиев
ул. "Никола Й. Вапцаров" 5,
9000 Варна
България
Телефон:+35952711141
Електронна поща: info@bulgaric.com
Отговорно лице е физическото или юридическото лице, което самостоятелно или съвместно с други решава относно целите и средствата за обработване на лични данни (като имена, имейл адреси или подобни).

Отмяна на Вашето съгласие за обработка на данни
Много операции по обработка на данни са възможни само с изричното Ви съгласие. Вие можете да оттеглите съществуващо съгласие по всяко време. Достатъчно е неофициално съобщение по имейл до нас. Законосъобразността на обработката на данни, извършена до отмяната, остава незасегната от отмяната.

Право на жалба пред компетентните надзорни органи
В случай на нарушения на закона за защита на данните засегнатото лице има право на жалба пред компетентния надзорен орган. Компетентната служба за надзор по въпросите за защита на данните е Комисията за защита на личните данни на Република България. (https://www.cpdp.bg/).

Право на преносимост на данни
Имате право данните, които автоматично обработваме въз основа на вашето съгласие или в изпълнение на договор, да бъдат предоставени на Вас или на трета страна в стандартен, можещ да бъде разчетен от компютър формат. Ако изискате директно прехвърляне на данните на друго отговорно лице, това ще бъде направено само ако е технически осъществимо.

SSL или TLS криптиране
От съображения за сигурност и защита на предаването на поверително съдържание, като например поръчки или заявки, които ни изпращате като оператор на страници, този сайт използва SSL или TLS криптиране. Можете да разпознаете шифрована връзка по това, че адреса на браузъра се променя от "http: //" на "https: //" и по символа за заключване в браузъра.
Ако е активирано SSL или TLS криптиране, данните, които ни изпращате, не могат да бъдат прочетени от трети страни.

Информация, блокиране, изтриване
Имате право по всяко време, съгласно приложимите законови разпоредби на безплатна информация за съхраняваните ви лични данни, техния произход и получател, както и целта на обработката на данните и, ако е необходимо, правото на коригиране, блокиране или заличаване на тези данни. За допълнителна информация относно личните данни можете да се свържете с нас по всяко време на адреса, посочен в идентификацията на този уебсайт.

Възражение срещу рекламни съобщения
Използването на информация за контакт, публикувана в рамките на задължителната идентификацията на страницата за изпращане на рекламни и информационни материали без да са изрично изискани, не се допуска. Операторите на страниците изрично си запазват правото да предприемат правни действия в случай на нежелано изпращане на рекламна информация, например чрез спам имейли.

2. Събиране на данни на нашия уебсайт

Бисквитки
Интернет страниците използват частично така наречените "бисквитки". Бисквитките не вредят на компютъра ви и не съдържат вируси. "Бисквитките" служат да направят офертата ни по-лесна за употреба, по-ефективна и по-сигурна. "Бисквитките" са малки текстови файлове, които се съхраняват на вашия компютър и се съхраняват от вашия браузър.
Повечето от бисквитките, които използваме, са т.нар. "Бисквитки на сесията". Те ще бъдат изтрити автоматично в края на посещението ви. Другите "бисквитки" остават съхранявани на устройството ви, докато не ги изтриете. Тези "бисквитки" ни позволяват да разпознаем браузъра Ви при следващото посещение.
Можете да настроите браузъра си, така че да сте информирани за използването на бисквитки и да позволите бисквитки само за единични отделени случаи, да активирате приемането или изключването на бисквитки за определени случаи или да активирате автоматично изтриване на бисквитки, когато затворите браузъра. Деактивирането на "бисквитките" може да ограничи функционалността на този сайт.
Бисквитките, които са необходими за извършване на процеса на електронна комуникация или за осигуряване на определени пожелани от Вас функции (например функция за пазаруване) се запазват въз основа на член 6, параграф 1, буква f GDPR. Операторът на уебсайта има законен интерес от съхранението на "бисквитките" за технически коректно и оптимизирано предоставяне на услугите си. Доколкото се съхраняват други "бисквитки" (например "бисквитки" за анализ на поведението ви при сърфиране), те ще бъдат разглеждани отделно в тази декларация за поверителност на личните данни.

Лог файлове (log file) на сървъра
Доставчикът на страниците автоматично събира и съхранява информация в т. нар. Сървърни лог файлове, които браузърът Ви ни предава автоматично. Това са:

  • Тип на браузъра и версия на браузъра
  • използвана операционна система
  • URL адрес на референтите
  • Името на хоста на компютъра за достъп
  • Време на заявката на сървъра
  • IP адрес
  • Събирането на тези данни с други източници на данни не се извършва.
    Базата за обработка на данни е член 6, ал.1 буква b GDPR, което позволява обработването на данни за изпълнение на договор или преддоговорни мерки.

    При направена поръчка/покупка
    В случай, че направите поръчка/покупка на нашия сайт, за да извършим доставка ще поискаме да въведете:

  • Хотел, до който да доставим
  • номер на стая
  • мобилен телефон или email, на който да Ви изпратим потвърждение на поръчката и на доставката.
  • Тези данни ще използваме единствено за целите на доставката. Ще съхраним мобилния телефон и/или email адрес в срок от 21 дни след доставката, за да можем да Ви идентифицираме при евентуално постъпили рекламации или оплаквания от продукта ни. На 22-рия ден след направена поръчка ще изтрием тези данни (телефон и/или email), с което от този момент няма да пазим никакви други Ваши лични данни.

    При онлайн плащане на поръчка
    За онлайн плащания използваме системата Unzer.com. В тази връзка при плащане съблюдавайте условията за обработка на лични данни на Unzer.com. Ние ще съхраним за финансово счетоводни цели информация относно Вашата трансакция единствено за срока, който се изисква според българското законодателство.

    3. Инструменти за анализ и реклама

    Google Analytics
    Този уебсайт използва функциите на услугата за уеб анализ Google Analytics. Доставчикът е Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
    Google Analytics използва така наречените "бисквитки". Това са текстови файлове, които се съхраняват на компютъра ви и позволяват анализ на използването на уебсайта от вас. Информацията, генерирана от "бисквитката" за използването на този уеб сайт, обикновено се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

    IP запазване на анонимността
    Функцията aнонимизирането на IP е активирано на този уебсайт. В резултат на това Вашият IP адрес ще бъде съкратен от Google в държавите-членки на Европейския съюз или други страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, преди да бъде изпратен в Съединените щати. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще бъде изпратен на сървър на Google в САЩ и ще бъде съкратен там. По поръчка на оператора на този уеб сайт Google ще използва тази информация за оценка на използването от Вас на уебсайта, за съставяне на отчети за активността на сайта и да предостави на оператора на уебсайта други услуги, свързани с дейността на уебсайта и използването на интернет.. IP адресът, предоставен от Вашият браузър в рамките на Google Analytics няма да бъде обединен с други данни на Google.

    Браузър Plugin
    Можете да предотвратите съхранението на "бисквитките" чрез съответната настройка на софтуера на браузъра; обаче, обръщаме Ви внимание, че ако направите това, може да не успеете да използвате всички функции на този уебсайт в максимална степен. В допълнение можете да предотвратите събирането на данните от Google, генерирани от "бисквитката", свързани с използването на уебсайта (включително IP адреса ви), както и обработката на тези данни от Google, като изтеглите наличния браузър под следната връзка и инсталирайте:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=bg.

    Възражение срещу събирането на данни
    Можете да предотвратите събирането на данните си от Google Analytics, като кликнете върху следният Link. Ще бъде поставена една Opt-Out-"бисквитка" за отказване, която не позволява събирането на данните Ви за бъдещи посещения на този уебсайт: деактивиране на Google Analytics.
Повече информация за използването на потребителски данни в Google Analytics ще намерите в Декларация за поверителност на личните данни на Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=bg.